Jo

Txell Darné, va néixer a Banyoles el 1980, i es graduà en Art i Disseny en l’especialitat d’il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona – UAB. El projecte final del graduat el realitzà a l’École des Arts Décoratifs d’Strasbourg (2003).

L’any 2005, juntament amb Joan Gómez, inicia l’estudi de disseny i il·lustració Canseixanta.
Ha il·lustrat diversos contes infantils i juvenils per les editorials Cruïlla (El Drac de Banyoles, El rei, la bruixa i el sacerdot, Variacions, La dona que va matar els peixos, El Circ), Oqo (El Sultà i els ratolins), Planeta (El gran llibre de la cuina), La Galera (llibres de text), Teide (llibres de text), Cruïlla (llibre de text), Abadia de Montserrat (Elionor i les oquetes del rei Maó), Efadós (Ferran Adrià, de gran vull ser cuiner! i El mariner de Sant Pau) Barcanova (Paraules Mirall) Ferrocarrils de la Generalitat (Núria, una supermarmota) Editorial La Fragatina (En el Jardín) i també ha col·laborat a TV3 amb el programa Una mà de contes amb el conte La Granota assedegada.
També col·labora entre diverses revistes: Cavall Fort, BarçaKids…
Ha participat en diversos concursos entre els quals li destaca el Primer premi d’Il·lustració de l’Instituto Nacional de la Juventud (INJUVE-2003), el Segon premi Calendari Raima de Barcelona (2000), també ha estat seleccionada per participar a l’exposició de la Fira Internacional de Portugal, Ilustrarte 2003; en la Fiera Internacionale del Libro per ragazzi Bologna 2004, l’Exposició a Otani Memorial Art Museum, Nishinomiya City (Japó, 2004), en la Biennal d’Il·lustració de Bratislava (2007) i finalista en el Premi d’Il·lustració Raima (2014).

Actualment forma part de l’equip de creació de jocs per l’empresa Londji.